Mødereferat: Møde med Viborg Kommune
Grundejerforeningen Gl. Asmild:
Afklarende møde med Viborg kommune 29. September 2008 kl. 15.00
Sted : Viborg Kommune, Teknisk Forvaltning Park og Vej afdelingen, Nytorv
Deltagere : Jenny Thestrup, Viborg Kommune, Park & Vej afdelingen/Teknisk Forvaltning
Susanne Brøndum Pedersen, Skaldehøjvej 135, grønt udvalg
Joan Berg Henriksen, Skaglen 13, grønt udvalg
Vibeke Olesen, Skaldehøjvej 58, grønt udvalg
Gunnar Kristensen, Skaldehøjvej 58, forslagsstiller
Martin Jørgensen, Skaldehøjvej 34, forslagsstiller
Thomas Smidt, Skaglen 5, bestyrelsen
Per Møller Mathiesen, Skaldehøjvej 48, bestyrelsen
Referent : Per Møller Mathiesen
Næste møde : Snarest efter generalforsamlingen
Vedlagt :
1: MØDETS FORMÅL
Ved dialog mellem Viborg Kommune og grundejerforeningen blev det i sidste uge klarlagt, at Viborg Kommune og grundejerforeningen ikke havde samme opfattelse af det beplantningsforslag, som var vedtaget på sidste ordinære generalforsamling. Det af grundejerforeningen udarbejdede forslag var udar-bejdet i farver på en sort/hvidkopi af bilag 2 til lokalplanen, dette bilag viser randbeplantning. Idet grundejerforeningen ikke havde slettet rand-beplantningen havde Viborg kommune fået den opfattelse at grundejerfore-ningen specifikt havde ønsket randbeplantningen.
Dagens møde havde således til formål at få denne misforståelse ud af ver-den, og få klarlagt hvilke muligheder, der er for at komme videre med de for-slag, der kommer til afstemning på generalforsamlingen.
I nærværende referat gengives kort de tiltag eller ændringer, der på mødet blev vurderet mulige.
2: MULIGHED FOR ÆNDRINGER AF VIBORG KOMMUNES BEPLANTSNINGSPLAN
- Randbeplantning kan laves med beplantning, der uklippet bliver optil fx. 1,2 meter højt. Grundejerforeningen skal i givet fald udarbejde revideret beplantningsforslag. Viborg Komunes gartner skal fagligt godkende det reviderede forslag, det drejer sig her om beplantningens egnethed til den aktuelle placering. Viborg kommunes bevilling forudsætter at beplantnin-gen skal udføres i år, derfor skal revideret beplantningsforslag være Vi-borg Kommune i hænde senest 15. oktober.
- Afstand mellem skel og ”første” planterække kan øges fra 2,0 til 2,5 me-ter.
- Af hensyn til fremtidig vedligehold kan der etableres græsareal mellem skel og første planterække. Det skal fremhæves, at der er tale om et fæl-lesareal, hvortil alle har adgang, der er således ikke tale om udvidelse af den enkelte parcel.
- Beplantningen kan udføres med punkteringer fx. for hver 5. / 10 meter. Grundejerforeningen udarbejder forslag til ”punkteringer”.
- Plantebedets bredde kan revurderes. Revurdering foretages sammen med Park og vejs gartner. Vurderingen tager udgangspunkt i den valgte beplantning.
- Beplantning, det gælder både læhegn og træer, mellem skolesøen og skaldehøjvej udgår såfremt de øvrige punkter ændres.
- Beplantningen langs Skaldehøjvej, strækningen benævnes c-d i lokalpla-nen, færdiggøres / revurderes når området færdiggøres (når rundkørslen til Randersvej engang etableres).
- Der er vist ”dobbelt” beplanting / hæk ned mod skolesøen (bilag 3 i lokal-planen). Beplantningen kan udføres jævnfør bilag 2 i lokalplanen, dvs en enkelt hæk
- Viborg kommune gennemgår bilag 2 og 3 i lokalplanen med gartneren.
- Viborg kommune vedligeholder det ny tilplantede område det første år (afhjælpningsperioden).
3: GRØNT UDVALGS OPRINDELIGE FORSLAG
Det oprindelige forslag fra grønt udvalg opfylder ikke alle de i lokalplanen an-førte krav. Det vil derfor være nødvendigt med en dispensationsansøgning. Grundejerforeningen skal udarbejde dispensationsansøgning, og indsende denne til Viborg kommune inden 15. oktober. Behandlingstid ukendt.
4: NYT OPLÆG TIL BEPLANTNINGSPLAN UDARBEJDET AF ARBEJDS-GRUPPEN
Det nye oplæg til beplantningsplan opfylder ikke alle de i lokalplanen anførte krav. Det vil derfor være nødvendigt med en dispensationsansøgning. Grundejerforeningen skal udarbejde dispensationsansøgning, og indsende denne til Viborg kommune inden 15. oktober. Behandlingstid ukendt.
5: SVAR PÅ DE STILLEDE SPØRGSMÅL
Jenny Thestrup anfører, at hun ved at deltage i dagens møde har medvirket til at svare på de stillede spørgsmål. Såfremt grundejerforeningen fastholder kravet om et skriftligt svar skal anmodning om besvarelse rettes skriftligt til Jenny Thestrups overordnede.
Jenny Thestrup anfører at spørgsmål med relation grundejerforeningen skal rettes til kommunen via bestyrelsen. Viborg Kommune frabeder sig at være kontrollant mellem grundejer og bestyrelse.
6 EVENTUELT
- Den ”gamle” tjørnehæk mellem skolesøen og Skaldehøjvej er fredet.
- De grønne områder ejes også fremover af Viborg kommune. Det er der-for ikke grundejerforeningen, der skal være ”politi” overfor de grundejere der ikke overholder de gældende/vedtagne regler.
- Såfremt grundejerforeningen sidenhen ønsker at etablere beplantning, der ikke er anført i lokalplanen, skal der søges om lov herfor hos viborg Kommune.
|